شرایط عموم بیمه دزدی با شکست حرز
شرایط عموم بیمه دزدی با شکست حرز
بر اساس درخواست بیمهگذار و با توجه به ماده 13 شرایط عمومی بیمهنامه آتشسوزی و قانون مسیولیت مدنی مصوب سال 1339 و با در نظر گرفتن مقررات واستثنائات ذیل، این بیمهنامه خسارت مستقیم وارد به اموال مورد بیمه و اشیاء تحت مالکیت یا اموال در تصرف قانونی همسایگان را که ناشی از آتش سوزی، انفجار، ترکیدگی لوله آب و فاضلاب باشد، با توجه به شرایط ذیل جبران مینماید:
- ماده 1- میزان تعهد بیمهگر:
بیمهگر خسارت ناشی از فقدان یاخرابی اموال بیمه شده را که در نتیجه سرقت با شکست حرز روی دهد حداکثر تا مبلغ بیمه شده جبران میکند. - ماده 2- سرقت با شکست حرز:
موارد زیر سرقت با شکست حرز محسوب میشود:
الف) بالا رفتن از دیوار محل استقرار اموال بیمه شده یا شکستن درب و یا خراب کردن دیوار و نظایر آن.
ب) باز کردن در به وسیله کلید تقلبی و سایر آلات و ادواتی که عادتاً برای باز کردن قفل به کار نمیرود.
ج) ورود سارق به محل قرار گرفتن اموال بیمه شده در شب.
د) ورود به محل با ارعاب و تهدید بیمهگذار و یا سایر اعضاء خانواده و یا خدمتگزار به جان یا آبروی آنها. - ماده 3- اموال مورد بیمه
تعهد بیمهگر تنها شامل اموالی است که صورت ریز و ارزش تفکیکی آن منضم به بیمهنامه بوده و بیمهگر نسبت به بیمه سرقت آن موافقت کرده باشد. - ماده 4- استثنائات:
الف) سرقتهای ناشی از جنگ، اعتصاب، اغتشاش، شورش و بلوا مگر آنکه مورد بیمه علاوه بر خطر سرقت در مقابل این خطرها نیز بیمه شده باشد.
ب) سرقت هایی که در هنگام آتشسوزی، انفجار، سیل و زلزله رخ میدهد.
ج) سرقت هایی که بوسیله خدمتگزاران یا افرادی که با بیمهگذار در یک جا زندگی میکنند روی میدهد. تبصره-خانواده:منظورازخانواده عبارت ازسرپرست خانواده وافرادتحت تکفل او. - ماده 5- وظایف بیمهگذار:
بیمهگذار موظف است علاوه بر پرداخت حق بیمه مقرر و انجام اقدامات ایمنی در جهت جلوگیری از وقوع سرقت، چنانچه اموال بیمه شده، به سرقت رفته و یا در نتیجه سرقت خسارتی به آن وارد شود اقدامات ذیل را به عمل آورد:
الف) بلافاصله پس از سرقت، اداره آگاهی یا کلانتری یا سایر مراجع انتظامی ذیصلاح را آگاه کرده و در زمینه دستگیری سارق و کشف اموال مسروقه اقدام و با مقامات ذیصلاح همکاری لازم معمول دارد.
ب) موضوع را فوراً با ذکر مبلغ تقریبی خسارت بصورت شفاهی یا از طریق تلفن به بیمهگر اعلام دارد و در نهایت نیز دراختیار بیمهگر قرار دهد.
ج) ظرف مدت دو روز پس از اعلام خسارت فهرست جامعی شامل اموال مسروقه یا خسارت دیده تهیه و مراتب را کتباً تایید نماید.
د) چنانچه متعاقب وقوع حادثه اطلاعاتی در مورد سرقت بدست آورد بلافاصله بیمهگر را از آن مطلع کند .
توجه: در صورتی که بیمهگذار وظایف خود را به موقع انجام ندهد بیمهگر میتواند از جبران تمام یا بخشی از خسارت خودداری کند. فرانشیز: از هر خسارت ............درصد بعنوان تعهد بیمهگذار کسر خواهد شد.